sobota 28. října 2017



Švédský koláč s jablky...
110 g změklého másla
150 g třtinový cukr
2 vejce
210 g hladká mouka
1 lžička prášek do pečiva
1 lžička mleté skořice
2 lžičky mletý kardamon
2 jablka
50 g plátky mandlí
3 lžíce meruńkový džem
špetka soli

Troubu předehřejte na 180 stupnů.Koláčovou formu vyložím pečícím papírem.Jablka oloupu a nakrájím na tenké plátky zakapu citronovou štávou a přikryji potravinovou folií aby na vzduchu nezhnědla.Elektrickým šlehačem vyšlehám máslo a cukr do pěny.Po jednom přidávám vejce a přidám mouku s kypřícím práškem a kořením.Získáme tuhé těsto,do kterého přidáme plátky jablek.Těsto dáme do formy,uhladíme a povrch posypeme plátky mandlí.Formu přikryjte alobalem,aby mandle hned nehnědly.Pečte 45 minut.Hotový koláč nechte vychladnou a zatím jak stydne potřete povrch marmeládou.


Inspirací mi bylo starší číslo časopisu http://www.igurmet.cz/



Žádné komentáře:

Okomentovat