pondělí 26. listopadu 2018


Boršč

400 g krutí kostky na guláš
500 g hovězí polévková směs z mladého býka (2 norkové kosti v balení)
4 brambory
2 řepy uvařené (Lidl)
100 g rajského protlaku
1/2 malého hlávkového zelí
200 g mražená zeleninová směs pod svíčkovou
100 g oleje
cibule
sůl 
pepř

Použiji tlakový hrnec.Na oleji osmahnu cibulku a přihodím krůtí kostky.
Až se maso zatáhne,přidám mraženou zeleninu a 2 l vody do které přihodím hovězí vcelku a norkové kosti.Přidám pokrájené zelí na jemné proužky...
Osolím a vařím 40 minut...
Pak vytáhnu hovězí a nakrájím na malé kostky,vyndám kosti.
Přidám nakrájené brambory na kostičky a rajský protlak,opět vařím 10 minut.
Na závěr přidám na kostičky pokrájenou červenou řepu.
Dobrou chuť...
zjemnit se dá ještě lžící zakysané smetany


Žádné komentáře:

Okomentovat