Čokoládový koláč s červenou řepou...
- 100 gramů másla
- 200 gramů vařené červené řepy
- 3 ks vejce
- 100 gramů cukr
- 100 gramů mouky (hladká pšeničná, špaldová, pohanková)
- 50 gramů mleté mandle
- 1 lžíce kakao
- 1 lžička kypřící prášek
- špetka soli
- 200 gramů 70% hořké čkolády
- Troubu předehřejte na 200 stupňů . Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte máslem a na dno přilepte ještě pečící papír.Nad parou rozpusťte čokoládu s máslem. Do této směsi postupně metličkou vmíchejte jedno vejce po druhém.Řepu nastrouhat na hrubém struhadle a vmíchejte jej do směsi čoko-máslo-vejce.Mouku smíchejte s kakaem, přidat mandle, sůl, kypřící prášek.Moučnou směs přidejte k tekuté a promíchejte.Vlijte do formy a pečte asi 30 minut. Hotové poznáte tak, že se okraje odlepí od krajů formy.Cílem je jakoby nedopečený vnitřek, který zůstane krásně vláčný.
Žádné komentáře:
Okomentovat