úterý 3. října 2017

Čokoládový koláč s červenou řepou...







  • 100 gramů másla
  • 200 gramů vařené červené řepy
  • 3 ks vejce
  • 100 gramů cukr
  • 100 gramů mouky (hladká pšeničná, špaldová, pohanková)
  • 50 gramů mleté mandle
  • 1 lžíce kakao
  • 1 lžička kypřící prášek
  • špetka soli
  • 200 gramů 70% hořké čkolády
  • Troubu předehřejte na 200 stupňů . Dortovou formu o průměru 23 cm vymažte máslem a na dno přilepte ještě pečící papír.Nad parou rozpusťte čokoládu s máslem. Do této směsi postupně metličkou vmíchejte jedno vejce po druhém.Řepu nastrouhat na hrubém struhadle a vmíchejte jej do směsi čoko-máslo-vejce.Mouku smíchejte s kakaem, přidat mandle, sůl, kypřící prášek.Moučnou směs přidejte k tekuté a promíchejte.Vlijte do formy a pečte asi 30 minut. Hotové poznáte tak, že se okraje odlepí od krajů formy.Cílem je jakoby nedopečený vnitřek, který zůstane krásně vláčný.

Žádné komentáře:

Okomentovat