sobota 30. září 2017

 České buchty...

  • 500 gramů polohrubá mouka
  • špetka soli
  • 40 gramů droždí
  • 100 gramů cukru
  • 1/4 litru méka
  • 2 žloutky
  • 120 gramů másla
  • kelímek švestková povidla

 Ve vlahém mléce rozdrobíme droždí,přidáme lžíci cukru a lžíci mouky,promícháme a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme se solí,cukrem a žloutky,přidáme vykynutý kvásek a nakonec asi 8 lžic rozehřátého másla.Vypracujeme hustší těsto,posypeme ho moukou,přikryjeme utěrkou a v míse necháme asi hodinu kynout v teple.Pak lžící vykrajujeme kousky,  zploštíme je v dlani ,naplníme lžičkou povidel,sbalíme do šátečku,zakulatíme jako knedlík a vložíme do vymaštěného pekáče.Buchtu pomastíme po obvodu a tak pokračujeme,až je pekáč plný.Zbytek rozehřátého másla potřeme povrch a vložíme do předehřáté trouby péct.Cca na 30 minut.Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.






Žádné komentáře:

Okomentovat