- 500 gramů polohrubá mouka
- špetka soli
- 40 gramů droždí
- 100 gramů cukru
- 1/4 litru méka
- 2 žloutky
- 120 gramů másla
- kelímek švestková povidla
sobota 30. září 2017
České buchty...
Ve vlahém mléce rozdrobíme droždí,přidáme lžíci cukru a lžíci mouky,promícháme a necháme vzejít kvásek.Mouku smícháme se solí,cukrem a žloutky,přidáme vykynutý kvásek a nakonec asi 8 lžic rozehřátého másla.Vypracujeme hustší těsto,posypeme ho moukou,přikryjeme utěrkou a v míse necháme asi hodinu kynout v teple.Pak lžící vykrajujeme kousky, zploštíme je v dlani ,naplníme lžičkou povidel,sbalíme do šátečku,zakulatíme jako knedlík a vložíme do vymaštěného pekáče.Buchtu pomastíme po obvodu a tak pokračujeme,až je pekáč plný.Zbytek rozehřátého másla potřeme povrch a vložíme do předehřáté trouby péct.Cca na 30 minut.Upečené buchty posypeme moučkovým cukrem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat